En contra del que molta gent pensa, les dents es poden moure a qualsevol edat. L'ortodòncia millorarà la teva qualitat de vida no només a nivell estètic sinó també de salut. Tenir una mala mossegada genera tensions mandibulars, desgastos dentals excessius, i facilita l'aparició de càries i inflamació de les genives entre d'altres patologies, que amb el temps poden anar derivant en complicacions severes. Amb l'ortodòncia pots evitar aquests problemes, prevenir-ne de futurs, i al mateix temps aconseguir el somriure que sempre has desitjat.

Sí és cert que en adults sempre hi ha més impediments perquè els ossos ja no estan en creixement, i hi ha més probablititat que les dents a moure hagin estat tractades, o fins i tot pot faltar-ne alguna. Això tradicionalment ha complicat, allargat o impedit els tractaments en pacients adults, però actualment, amb l’aparició de tècniques més modernes com el Sistema Damon, els moviments ortodòntics són molt més ràpids i còmodes, evitant en molts casos l’extracció de peces dentals sanes o cirurgies innecessàries.

De la mateixa manera que un dels principals motius que fan decidir un adult a sotmetre’s a un tractament d’ortodòncia és l’estètica, molts hi renuncien per la mateixa raó, doncs no volen que se’ls vegi amb els temuts brackets metàl·lics durant el tractament. Els sistemes de brackets estètics com Damon Clear o el sistema de fèrul·les transparents i removibles Invisalign ofereixen les mateixes avantatges que els brackets metàl·lics, però de manera pràcticament invisible.

adults