L’aparatologia funcional o interceptiva inclou tots mecanismes ortodòntics que tenim a l’abast per intentar aprofitar l’etapa de creixement per corregir les anomalies esquelètiques, funcionals o els mals hàbits que puguin derivar en un desequilibri en el desenvolupament dels maxil·lars i el terç inferior de la cara en general.

D’aquesta manera podem resoldre casos amb el paladar estret, asimetries esquelètiques, o de dèficits o excessos de creixement en el maxil·lar o la mandíbula de manera ràpida, senzilla i gens traumàtica, així com controlar el correcte desenvolupament ossi i muscular per tal que el creixement de la cara sigui l’adequat.

Solucionar els problemes esquelètics durant el creixement no és sinònim d’estalviar-nos una ortodòncia quan el recanvi dental hagi acabat, però sí que pot arribar a simplificar-la molt i, sobretot, permetre’n resultats amb més èxit. Les dents estan col·locades sobre els maxil·lars i quan a part de poder moure les dents, podem jugar també amb les bases òssies, tenim molt més marge de maniobra per aconseguir l’harmonia facial.

 

fgb_orangeZ

stack1_L