Com a regla general sempre recomanem que et posis en contacte amb nosaltres si sents dolor, o tens algun problema amb els aparells que tu mateix no puguis resoldre. Com saps, pots fer-ho a través del telèfon 937695582 o escrivint-nos a ortodoncia@bibiloni-tribo.com i ens posarem en contacte amb tu tan aviat com ens sigui possible.
Si tens alguna urgència durant els dies que la clínica està tancada, pots intentar pal·liar-la temporalment fins que concertis una cita. T’expliquem com:

 • Dolor

  És normal que durant les primeres 24-72 hores després de la col·locació de l'ortodòncia sentis molèsties en mastegar, que aniran desapareixent progressivament a mesura que et vagis adaptant a l’aparell. En cas de necessitat pots controlar el dolor prenent l’analgèsic que acostumes a utilitzar quan tens mal de cap 30 minuts abans de cada àpat. Són unes molèsties passatgeres del tot normals, de manera que a mesura que vagin minvant podràs anar deixant la medicació.
 • Ferides o llagues

  Sobretot al principi del tractament pot ser que els aparells d’ortodòncia freguin lleugerament amb els llavis, les galtes o la llengua. Aquestes irritacions generalment desapareixen al cap d’una o dues setmanes, quan la mucosa i la musculatura oral s’habituen als aparells. Per pal·liar aquests fregaments transitoris pots utilitzar cera d’ortodòncia sobre la superfície del bracket que et provoca la molèstia. Si no en tens i la clínica està tancada, pots comprar-ne a qualsevol farmàcia. En cas que ja s’hagi format una llaga, es curarà ràpidament una vegada s’hagi solucionat el problema i t’hagis acostumat als aparells. Mentrestant, a la farmàcia hi trobaràs diversos productes específics que s’apliquen directament sobre la part afectada per atenuar els símptomes d’aquest tipus de lesions. Si no aconsegueixes solucionar-ho, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres per concertar una cita d’urgència tan aviat com sigui possible.
 • L'arc es clava

  Si notes que per darrere de l’últim queixal un dels arcs se’t clava una mica a la galta, amb la goma d’esborrar d’un llapis empeny l’arc per tal que la punta que surt torni a entrar dins l’últim bracket. En cas que no ho puguis solucionar, amb molt de compte pots intentar tallar la punta de l’arc que se’t clava per darrere de l’últim queixal amb un tallaungles o unes alicates petites de manicura. Si no aconsegueixes solucionar-ho, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres per concertar una cita d’urgència tan aviat com sigui possible.
 • L'arc ha sortit de l'últim bracket

  Amb una pinça petita o de depilar pots intentar col·locar l’arc a la seva posició correcta, introduint-lo pel foradet que té el bracket com si es tractés de passar un fil per una agulla de cosir. Si l’arc no et molesta, pots esperar tranquil·lament fins a la següent cita, però si se’t clava o et molesta i no aconsegueixes solucionar-ho, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres per concertar una cita d’urgència tan aviat com sigui possible.
 • Bracket desenganxat

  Al llarg del tractament d’ortodòncia és normal que algun bracket es desenganxi. Aquest tipus d’urgència es redueixen si evites menjar aliments durs. Si el bracket que s’ha desenganxat està penjant de l’arc, no el toquis i fes vida normal fins que puguis contactar amb nosaltres. En cas que se’t clavi o et molesti a la galta o el llavi cobreix-lo amb una mica de cera d’ortodòncia (si no en tens, pots trobar-ne a qualsevol farmàcia). Si el bracket s’ha desenganxat també de l’arc i ha quedat lliure, embolica’l amb un mocador de paper i guarda’l fins que puguem tornar a cementar-lo. És important que tan aviat com puguis contactis amb nosaltres per concertar una cita d’urgència, ja que la dent que aguantava el bracket que t’ha caigut ha quedat desunida de l’arc i això pot endarrerir el tractament.
 • Sagnen les genives

  Cal tenir en compte que el raspallat dental és més complicat amb l’ortodòncia, i és habitual veure zones on s’acumulin restes de menjar o placa dental que provoquen la inflamació i sagnat de genives. La solució és netejar més aquestes zones, encara que amb el raspallat augmenti el sagnat, no deixis de raspallar fins que quedi ben net, dedicant-hi el temps que sigui necessari després de cada àpat.
 • Es mou o fa mal un microimplant

  Si el microimplant que t’hem col·locat et molesta lleument, pot ser per una inflamació al seu voltant, que normalment se soluciona amb una bona higiene de la zona. Si et fa mal o notes que es mou posa’t en contacte amb nosaltres tan aviat com sigui possible, perquè probablement s’ha d’extreure i planificar-ne la reinserció més endavant.
 • S'ha trencat l'aparell amovible

  La trencada dels aparells amovibles no sol ocasionar problemes. Si pots seguir utilitzant-lo, fes-ho, i posa’t en contacte tan aviat com puguis per concertar-nos una cita i solucionar-ho. Si la ruptura et fa mal o no et permet seguir utilitzant-lo, treu-te’l fins que puguem solucionar-ho.