Sistema Damon

El Sistema Damon és el sistema d’ortodòncia de baixa fricció per excel·lència. Utilitza brackets d’autolligat que, combinats amb arcs d’aleacions d’alta tecnologia, exerceixen forces lleugeres que permeten que el moviment de les dents sigui més ràpid i més confortable, aconseguint així uns resultats orals i facials espectaculars.

Per aguantar els arcs dins els brackets convencionals s’han de col·locar lligadures metàl·liques o elastomèriques que pressionen els arcs contra els brackets. Això augmenta molt la fricció entre els arcs i els brackets i redueix la capacitat del sistema per desplaçar les dents, fet que fa que en molts casos s’hagi de recórrer a l’extracció d’una o més peces dentals, o fins i tot a cirurgia maxil·lofacial per arribar a aconseguir el moviment desitjat.

El Sistema Damon utilitza brackets amb un mecanisme passiu de tancament que manté els arcs dins els brackets sense necessitat d’utilitzar lligadures. D’aquesta manera no es genera fricció entre els brackets i els arcs i, exercint forces més suaus, les dents es mouen més i ho fan més ràpid. Desapareixen les limitacions en els moviments i els casos d’extraccions dentals i de cirurgia maxil·lofacial es minimitzen. Els tractaments són més curts, més còmodes i el nombre de cites a l’ortodontista durant el tractament es redueix.

bracket_convencional

Damon Clear

Pràcticament invisible, el bracket Damon Clear està fabricat amb P.C.A. (òxid d’alumini policristal·lí), un material transparent que no canvia de color amb el temps, no perd brillantor, ni es taca amb el cafè, el vi ni cap altre aliment. A més, al ser un sistema d’autolligat s'elimina la necessitat d’utilitzar lligadures, que sempre es taquen i acumulen més bacteris durant el tractament.

En definitiva, el Sistema Damon Clear ha suposat un avenç significatiu en el món de l’ortodòncia, ja que aconsegueix unir les millores tecnològiques en quant a l’eficiència del tractament, amb els últims avanços en termes d’ortodòncia estètica.


SistemaDamon.002


bracket_clear.001