Després de la crisi sanitària generada per la COVID-19, considerem convenient explicar les mesures que estem prenent per garantir la normalitat dels serveis que oferim des de la clínica d’ortodòncia Bibiloni-Tribó.

Aprofitem també per donar un missatge de tranquil·litat, perquè com a dentistes estem molt habituats a tractar amb malalties infeccioses, i tenim la clínica preparada per mantenir els nostres pacients en un espai de seguretat, i sempre seguim protocols estrictes de protecció, desinfecció i esterilització.

Mesures extraordinàries

La irrupció del SARS-CoV-2 ens exigeix encara més responsabilitat. A causa dels mecanismes de transmissió del mateix virus, i tenint en compte les condicions de treball implícites en la nostra activitat professional, a la clínica Bibiloni-Tribó estem seguint les recomanacions del departament Sanitat, del Consejo de Dentistas i del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya, i estem prenent mesures extraordinàries amb l’objectiu de garantir-nos seguretat mútua entre pacients i professionals.

 • Instruccions al pacient abans de venir a la cita

  Avisa’ns si tens símptomes
  Febre, tos, signes respiratoris, diarrea, malestar general, pèrdua del sentit del gust o l’olfacte, o si has estat en contacte amb alguna persona sospitosa o confirmada de coronavirus.

  Renta’t les dents abans de venir
  Donat que el virus es transmet mitjançant gotes respiratòries i saliva, no podràs fer-ho a les nostres instal·lacions com fins ara.

  Vine sense acompanyants
  Excepte menors d’edat i pacients que necessitin ajuda, que poden venir acompanyats d’una sola persona adulta, que demanarem que esperi fora de les nostres instal·lacions, i en tal cas avisarem telefònicament quan la visita hagi acabat.

  Evita portar adornaments
  Treu-te les polseres, els collarets, els anells i el rellotge abans d’entrar a la consulta, perquè poden ser un reservori del virus.

  Intenta ser puntual
  Evita arribar abans d’hora per evitar esperes innecessàries, així com arribar massa tard perquè ens alterarà el ritme d’atenció programat per poder complir els protocols de neteja i desinfecció.

  Evita portar els diners en efectiu
  Paga amb targeta o amb tecnologia contactless, o facilita’ns un número de compte per domiciliar-te les quotes del tractament pendents.

 • Recepció del pacient a les nostres instal·lacions

  Estem gestionant l’agenda de manera esglaonada, programant les cites suficientment espaiades per tal de reduïr al màxim la interacció entre pacients, i evitar acumulacions a la sala d’espera.

  Hem instal·lat una mampara de metacrilat a la recepció per crear una barrera de seguretat entre els pacients i el nostre personal administratiu.

  Tots els nostres treballadors porten els equips de protecció individual, indistintament del lloc que ocupin dins la clínica.

  Només d’entrar a la clínica t’oferirem una solució de base alcohòlica perquè et rentis les mans, i et mesurarem la temperatura corporal amb un termòmetre digital d’infrarojos sense contacte com a part del triatge previ a la visita.

  Hem retirat els articles no essencials a tota la clínica (revistes, plantes, elements decoratius, etc...) per facilitar la neteja i desinfecció de superfícies, i hem reduït el número de cadires de la sala d’espera, per assegurar una distancia mínima de seguretat entre pacients.

  En diversos punts estratègics de la clínica hi tenim exposats pòsters explicatius sobre la COVID-19 i com reduir-ne el risc de contagi.

  La distribució dels espais de les nostres instal·lacions permeten una ventilació constant de la recepció i la sala d'espera, a través de la porta d'entrada cada vegada una persona entra o surt de la clínica.

 • Atenció clínica del pacient

  Entraràs a la sala clínica sense acompanyants, i deixaràs les teves pertinences en una zona que hem habilitat a tal efecte, i si la intervenció que tenim prevista ho requereix et demanarem que et col·loquis una còfia rebutjable que et cobreixi el cap i els cabells.

  Només veuràs exposat el material que prèviament haurem preparat per atendre’t, i tindrem tot el que no creguem haver d’utilitzar guardat en armaris o calaixos.

  T'atendrem degudament protegits amb els equips de protecció individual:

  • Doble guant
  • Mascareta FFP2 + Mascareta quirúrgica
  • Ulleres o pantalla de protecció
  • Bata reutilitzable (+ bata impermeable d’un sol ús segons calgui)
  • Gorra

   

  Una vegada seguis a l’equip dental et demanarem que et treguis la mascareta, i glopegis una solució de peròxid d’hidrogen diluïda a l’1% per reduir la càrrega viral en boca per si ets un cas asimptomàtic de COVID-19.

  Et col·locarem un pitet impermeable, i si el procediment que portarem a terme ho requereix, et col·locarem una protecció ocular. En aquest cas farem servir una pantalla de metacrilat articulada que hem adaptat per utilitzar-la com a protecció barrera extra entre el pacient i el nostre personal.

  Quan ho creguem necessari utilitzarem els equips de doble aspiració per reduir els aerosols que es puguin generar, i evitar així que quedin en suspensió a l’ambient de la clínica. Per fer-ho, des de Bibiloni-Tribó hem dissenyat un retractor labial que porta incorporades dues obertures que es connecten als sistemes d’aspiració de l’equip. Es tracta d’un dispositiu que hem ideat i que es pot imprimir amb una impressora 3D.
  De manera totalment altruista i amb l’únic objectiu d’ajudar als nostres col·legues de professió, hem posat l’arxiu STL a disposició de tots els dentistes que creguin que els pot ser útil (ens l’han de sol·licitar via correu electrònic).

 • Sortida del pacient

  En acabar la visita et demanarem que et col·loquis la mascareta de nou i que recullis les teves pertinences.

  T’acompanyarem a la recepció evitant qualsevol contacte amb el mobiliari de la clínica, i concertarem la següent cita.

  Et demanarem que facis el pagament corresponent amb targeta de crèdit, per tal d’evitar l’intercanvi de diners en efectiu.

  Netejarem tots els equipaments i el mobiliari de la zona clínica utilitzada amb desinfectants testats contra el SARS-CoV-2, entre els quals hi ha hipoclorit de sodi diluït al 0.5%, alcohol etílic diluït al 70%, i un desinfectant sanitari (Dento-Viractis 77 Surfaces), en funció del tipus de material o equipament a desinfectar.

  Després de netejar i desinfectar l’instrumental emprat a la cita, com sempre l’esterilitzarem en un autoclau de clase B, que sotmetem de forma rutinària a tests microbiològics que certifiquen l’eficàcia del procés d’esterilització.

  La nostra clínica està dotada d'un sistema de renovació de l'aire que mantenim connectat durant tot el dia, i que a més complementem deixant obertes regularment les estances de la clínica per ajudar en la ventilació.

  A més, a la zona clínica, que és on es generen més aerosols, hi hem instal·lat un purificador d'aire Wellisair, que és un dispositiu que elimina el 99.9% dels virus i bactèries de l'aire i les superfícies.
  Per a més informació sobre Wellisair pots visitar la pàgina web del propi dispositiu.